Estadísticas

dimecres, 12 de juliol del 2017

ASTRONOMIA - DIMECRES 12 DE JULIOL

Hola, hola!!

Petits
Avui hem tornat a anar d’excursió. Els petits hem anat a Santa Eugènia. El camí era molt bonic i hem passat pel bosc.
Quan hem arribat ens hem instal·lat i després hem fet diferents jocs que ens han explicat els monitors/es.
A la tarda, després de dinar, hem fet un joc on havíem de fer figures de constel·lacions a terra, perquè avui és el dia de L’ASTRONOMIA.
A la nit hem buscat una constel·lació que s’havia perdut per Santa Eugènia, i l’hem trobat, què bé!
I abans d’anar a dormir... els monitors i monitores ens han explicat un conte amb el quual ens hem adormit.









Mitjans
Els mitjans també hem anat d'excursió a la muntanya que ens mira cada dia a Bastanist:  el Cadí. Així doncs, ens hem aixecat aviat i encara amb les lleganyes als ulls hem fet via fins al refugi de Prat d’Aguiló ben a prop de la serra del Cadí, el lloc on ens quedarem a dormir. Aprofitant que hem arribat ben d'hora ens hem proposat fer el cim del Comabona, un dels punts més macos del Cadí i hi hem aprofitat per menjar-nos un dinar merescudíssim. Un cop hem tornat a arribar al refugi, hem fet activitats relacionades amb l’astronomia, l’assignatura segons el llibre d’encanteris d’avui. El joc de les constel·lacions humanes o el de les desigualtats a l’hora de construir el nostre observatori però en desigual quantitat de material,  han estat les protagonistes de la tarda, juntament amb altres jocs per acabar de fer un dia ben complert.
Després de sopar, toca escoltar un conte i relaxar-nos abans d’anar a dormir i els acampats poc a poc es fiquen dins del sac i tanquen els ulls suaument. 



Grans
Avui els grans hem travessat el Cadí i hem arribat a Saldes. Ens hem dirigit de bon matí fins al poble de Saldes i un cop hem arribat i ens hem organitzat, hem descansat una estoneta i, tot seguit, hem fet molts jocs, amb els quals ens ho hem passat molt bé! Després de fer el sopar i menjar-lo amb moltes ganes, els monitors ens han llegit una petita història per pensar i reflexionar mentrestant miràvem les estrelles abans d’anar a dormir i, sobretot, per agafar forces per fer el cim, la Gallina Pelada. Demà hem de matinar molt i tenim moltes ganes de gaudir de les vistes del Pedraforca i de la Serra del Cadí des del cim.










Descanseu famílies i que la màgia també us acompanyi fins al final de les colònies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada