Estadísticas

dimecres, 9 de juliol del 2014

Tercer dia - El tresor del Cadí

Hola a tots i a totes un altre cop! Estem al tercer dia de colònies i avui toca la llegenda del Tresor del Cadí.
Des de primera hora del matí la colònia ja ha quedat dividida en dos grans bàndols! Els Pitarch i els Reixach, perquè com explica la llegenda, existia un rei àrab que va amagar un gran tresor prop de Bastanist, just a la Serralada que es pot veure darrera la casa! La missió de cada bàndol és trobar el tresor abans que ho faci l’equip contrari.
Per tal d’aconseguir una magnífica organització, els acampats s’han dedicat tot el matí a repartir-se en tres sub-equips (força, agilitat i velocitat), adjudicar uns representants, elaborar un escut, un himne, un eslògan, una dansa i un vestuari.
Desprès els dos bàndols han fet una petita competició a base de respondre preguntes de tot tipus (sobre cultura, càlcul mental, mímica...) per tal de començar a recollir punts!
A la tarda els Pitarch i els Reixach s’han repartit per habilitats per poder lliurar “petites batalles” on hauran de competir per aconseguir punts i així poder comprar trossets de mapa a la botiga. Un mapa que ens indica on es troba el desitjat tresor!
Desprès de les dures batalles, de guanyar i perdre, de recollir punts, organitzar-se, de treballar en equip i fer pinya, de demanar respecte, etc. Els dos bàndols intenten unir els trossos del mapa (cadascú els trossos que havia pogut comprar) però ep! No surt el que esperaven! Falten trossos!! La única solució possible és col·laborar i unir-se, per tant, acampats i monitors han vist com ajuntant tots els trossos de mapa, els dels Pitarch i els dels Reixach, els quedava un mapa complert amb tot el que necessitaven per trobar el gran tresor.
Els acampats també han tingut l’oportunitat d’expressar tot el que pensen sobre el fet de que la colònia estigui dividida, que hagin  pogut escollir les habilitats on volien participar o que al final han tingut que acabar compartint allò que tan els havia costat aconseguir.
I que ens faltava doncs? Anar-lo a buscar!! A la nit tota la colònia ha sortit en busca del tresor seguint les indicacions del mapa. Un cop desenterrat, els acampats han pogut guardar tots aquells missatges, reflexions o pensaments dins del cofre un altre cop per tornar-lo a enterrar i que es converteixi en un secret que tan sols coneixerà la Mare de Dèu de Bastanist i el Cadí. 
Abans d’anar a dormir, com sempre, és moment de recolliment i de pregària.






2 comentaris:

  1. Genial!!! Ens encanta la vostra manera de fer. Sou molt creatius.
    Ramon, Jaume, Tere i Dolors.

    ResponElimina
  2. Molt bones a tot.hom.Sembla que aquest any al menys de moment el temps ens acompanya mes que l´any passat.Passeu,vos.ho d´allo mes be.Una abraçada i molts petons. Familia Caba Vilarrubi

    ResponElimina