Estadísticas

dimarts, 15 d’agost del 2017

Dimarts, 15 d'Agost - DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS





Avui hem celebrat el Dia Internacional dels Drets Humans i ens hem centrat en la crisi dels refugiats. Ha sigut un dia molt reflexiu i ens ha fet adonar de la realitat que ens envolta, i que normalment al nostre dia a dia no la veiem. 
Hem començat el matí rebent un recull de notícies de Facebook sobre els refugiats. Les hem llegit i les hem posat en comú amb tot el grup. Com que eren de diferents dates en primer lloc les hem ordenat cronològicament i llavors les hem penjat al mur del Facebook en ordre. El què hem fet a continuació ha sigut obrir un debat sobre la situació de la crisi dels refugiats, però no ho hem fet de qualsevol manera! Hem parlat mitjançant comentaris de Facebook al mur de cada notícia i també hem pogut opinar contestant més comentaris o bé posant likes a algun d’ells. Al final els monitors hem afegit una foto al mur sobre els camps de l’Holocaust. Eren tant diferents als actuals? Hem avançat tant com ens pensem, o tornem a caure en els mateixos actes? 
Molts cops llegim notícies i parlem de coses que passen en altres països del món i no sabem realment on som, no som capaços de situar-los al mapa. És per això que a la tarda hem dibuixat i il·lustrat un mapa dels territoris protagonistes d’aquesta crisi. A més, hem repassat les banderes i les religions de cada un dels països i hem situat al mapa quins estan en guerra i on es troben els camps de refugiats. Al vespre hem rebut la visita de l’Oriol Barri, que ha compartit amb tots nosaltres el seu testimoni durant la seva estança al camp de refugiats de Vasilika, amb la comunitat Eko. A més també ens ha deleitat amb un concert íntim als peus del Cadí. Per acabar el dia hem realitzat la vetllada del dia. Aquesta comença amb la pregunta: Si haguessis de pujar al vaixell, què t’emportaries? Mirem uns videoclips de cançons gravades per la campanya Casa nostra, casa vostra i reflexionem sobre les eleccions de cadascú.
Us deixem una de les cançons que hem escoltat que ens agrada especialment, Un món per les persones: https://www.youtube.com/watch?v=Ik9f84UM4gY 

Molt bona nit! Que casa nostra, és casa vostra, si és que hi ha cases d’algú...






PD: Aquí teniu la nostra mascota d'aquest any: EL CARQUINYOLI!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada