Estadísticas

diumenge, 23 d’agost del 2015

Diumenge, 23 d'agost del 2015 - Pau

Bon vespre per tothom!!!!!! 

Avui no ha estat un dia qualsevol, avui ha sigut EL GRAN DIA!!!! Un dia per recordar les convivències tant especials que s’han dut a terme a la casa del Gran Ciutadà. Per fer-ho, els nostres concursants han començat el dia amb un repte ben peculiar, han tingut que demostrar als supermonitors les seves habilitats culinàries i elaborar un pastís de la pau, com a símbol d’unió i germanor. Aquest pastís, però, no es com la resta, aquest pastís és EL PASTÍS!!!!!! Fet amb molt d’amor, molta tendresa i decorat amb tots els records viscuts!!!!!!!

El valor que avui hem treballat és LA PAU, i en un procés de pau es necessiten moltes condicions diferents amb qualitats diverses, com són els ingredients del pastís. Totes elles són necessàries i indispensables; si falta un ingredient, el pastís no surt bé, si falta un condicionant, la Pau no s’assoleix. Quan elaborem un pastís, estem barrejant dins un bol, tot d’ingredients ben diferents, de color, de gust, de mida, d’orígen… Però tots són necessaris per fer el pastís. Per aconseguir la Pau, també cal que totes les persones que ens envolten (que també són ben diferents) es sàpiguen barrejar dins la societat per tal d’aconseguir també, la Pau. En un pastís, és important que al final quedi tot ben integrat, que entre tantes coses tan diferents en surti una de ben bona, com el pastís. Les persones hem de pensar que som com els ingredients del pastís.


Per tal que les coses funcionin bé cal tenir unes normes, uns límits i condicions que s’han de respectar. No es pot fer tot el que es vol, perquè sinó pot ser un desgavell. Com amb el pastís, ens cal un motlle, unes parets on aguantar-nos, si no poséssim el pastís dins un motlle, la barreja s’escamparia i no quedaria un
pastís bonic, sinó una bassa d’ingredients barrejats que no podríem posar al forn. Amb la Pau cal el mateix, unes normes que ens afectin a totes les persones, uns drets que ens afectin a totes i que mantinguin la Pau, com el motlle manté els ingredients.


És necessari un caliu, una estima, l’amor perquè es construeixi la Pau. Pel pastís, també cal l’escalfor del forn només així el llevat pujarà i es ingredients es couran. També amb amor, respecte, amb afecte les persones poden créixer sanes i felices i construir la Pau. El camí de la Pau pot ser lent, per tant hem de tenir paciència, hem de saber esperar i durant l’espera, potser no cal fer massa res, com amb el pastís, que no cal fer-hi res, només vigilar-lo de prop perquè no es cremi ni quedi cru. El mateix pot passar amb la pau, a vegades, ja està gairebé tot fet, i només s’ha de ser creatiu, fer les coses atractives i boniques. 

Si treballem per conservar la Pau en la convivència, cal també que ens felicitem que ho celebrem perquè ha estat gràcies a l’esforç i la unió entre tots: joves i monitors, per tant, hem de sentir-nos orgullosos i orgulloses del que hem aconseguit i celebrar- ho.

I res més familia! Des de l’equip de Colònies Bastanist valorem la confiança dipositada en nosaltres per poder seguir construint aquest gran projecte. Moltes gràcies i fins al curs vinent!


Preparació dels pastissos


Trencaclosques de la Pau


Cantant l'himne


Últimes fotos tots junts


Les famílies ajuntant les peces del trencaclosques


Abraçada familiar


Tots ordenats per alçada


Recollint les sopes de lletres


Zim-zam

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada